Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020
   
Text Size

Αναφορά αξιόποινων πράξεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για τα καταγγελλόμενα στην επιστολή Κρεμαστινού

Share

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ στην Εισαγγελέα του Α.Π. κα Κοτζαμάνη σχετικά με την μη χορήγηση κατάλληλων φαρμάκων ειδικά σε υπερήλικες, κατέθεσε η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Η αναφορά ήρθε σαν συνέπεια της επιστολής του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητή Δ. Κρεμαστινού, προς τους επικεφαλής των φορέων υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, στην οποία αναφέρει ότι, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, «επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι»(!) και ζητάει άμεσα «να πάψουν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις».

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, πληροφορήθηκε την ύπαρξη και το περιεχόμενο της επιστολής από τα κοινωνικά δίκτυα και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Δημοκρατική» της  Ρόδου και όπως είχε υποχρέωση, αντέδρασε άμεσα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, κατέθεσε την 19η Νοεμβρίου 2014 «Αναφορά αξιόποινων πράξεων» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά:

1ον. Να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα με την επιστολή.

2ον. Να ερευνηθεί αν αποφάσεις επιτροπών σαν αυτές που καταγγέλλονται, είχαν σα συνέπεια το θάνατο κάποιου ή κάποιων από τους ηλικιωμένους ασθενείς.

Ο κ. Κουρούκλης, δήλωσε σχετικά:

« Αν υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε όσα καταγγέλλονται με την  επιστολή Κρεμαστινού, τότε βρισκόμαστε προ εγκληματικής ενέργειας κατά συρροή.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, η μόνη Οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των ηλικιωμένων., δε μπορούσε να μείνει απαθής μπροστά σε καταγγελίες, ουσιαστικά, ευθανασίας των ηλικιωμένων από τις ίδιες τις κρατικές δομές που υποτίθεται ότι προστατεύουν την υγεία και τη ζωή τους!

Επιβάλλεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών.

Εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες,  για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία.»

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: