Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020
   
Text Size

Δικάζονται στο Γκουαντάναμο 5 ύποπτοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Share

Ενώπιον δικαστηρίου θα βρεθούν πέντε άτομα που θεωρούνται ως μέλη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι είναι ύποπτοι για τον σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε, οι οποίοι κρατούνται στη φυλακή της βάσης του Γκουαντάναμο, θα δικαστούν από μια στρατιωτική επιτροπή. Ανάμεσα τους είναι και ο Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, που θεωρείται ένας από τους «εγκεφάλους» της επίθεσης στην καρδιά της Αμερικής.

 

Θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες τρομοκρατίας, αεροπειρατείας, συνωμοσίας, δολοφονίας και καταστροφής ιδιοκτησίας. Εάν βρεθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ακόμα και την ποινή του θανάτου, ανέφερε το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι πέντε ύποπτοι (Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, Ουαλίντ μπιν Ατάς, Ραμζί Μπιναλσίμπχ, Αλί Αμπντ αλ-Αζίζ Αλί και Μουσταφά Αχμάντ αλ-Χαουσάουι) αναμένεται να δικαστούν μαζί.

 

Σε διάστημα 30 ημερών θα τους απαγγελθούν κατηγορίες. To 2009 η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να μετακινήσει τη δίκη τους σε πολιτικά δικαστήρια των ΗΠΑ, ωστόσο, ανακάλεσε αυτή την απόφαση τον Απρίλιο του 2011, μετά από γενικευμένες αντιδράσεις.

 

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: