Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020
   
Text Size

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Με τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Θεόδωρο Δρίτσα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το νησί μας στα πλαίσια του  18ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης,  ο ‘Α Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος,Αντιναύαρχος Κλιάρης Θεόδωρος, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Διεθνούς προβολής  και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδ/σου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Στην συνάντηση κυριάρχησαν το θέμα της συνεργασίας του Δήμου με το Λιμενικό Σώμα για την καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το θέμα  της άμεσης αξιοποίησης της Μαρίνας του Μανδρακίου αλλά και της δημιουργίας και άλλων μικρότερων μαρινών στο νησί, αφού όπως ενημέρωσε  ο Δήμαρχος τον Υπουργό, υπάρχει ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Εκ μέρους του Δημάρχου, του Προέδρου και της Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου, τέθηκαν τα θέματα της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης του master plan  του λιμανιού της Ακαντιάς, που εκπονείται από την 4η Δ/νση του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και το σημαντικό έργο της εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου, το οποίο δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για τυπικούς λόγους αν και υπάρχει πλήρης μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο, ύψους 3.500,000 €.

Έγινε εκτενής συζήτηση και για τα Υδατοδρόμια, αφού στο Λιμενικό Ταμείο Ρόδου υπάγονται 7 νησιά και έχει ήδη υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών όλης της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού, για την αντιμετώπιση του οποίου ο Δήμος επιχείρησε να εντάξει την μελέτη σε Διασυνοριακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πλην όμως απαιτούνται μεγάλα κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι θα εξετασθούν τα θέματα της συζήτησης και θα υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα παραπάνω έργα.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: