Κυριακή, 18 Αύγουστος, 2019
   
Text Size

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η πιλοτική διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ρόδο

Share

Ο Δήμος Ρόδου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διανομή 20 τόνων ροδάκινου σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Για τη διανομή των 20.800 κιλών ροδάκινων από τον Α.Σ Επισκοπής Νάουσας συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, με συντονιστή το Δήμο Ρόδου, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού με την Εκκλησία και την κοινωνία των πολιτών. Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η έμπρακτη βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Για το σκοπό αυτό οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σχέδιο από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου που περιελάμβανε τη συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και με τις ενορίες. Το αποτέλεσμα ήταν τα προϊόντα να δοθούν από τις ενορίες όλου του νησιού και από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Μεγάλη συμβολή στη διανομή των προϊόντων, πέρα από τις εθελοντικές οργανώσεις και το Σύνδεσμο Αγάπης, είχαν και τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, τα ΚΑΠΗ, η ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Η διανομή στους 5.000 συνανθρώπους μας, σε όλα τα ιδρύματα του νησιού, αλλά και στα νησιά Σύμη, Τήλο και Καστελόριζο ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Ρόδου έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Ευχαριστώ όλους τους εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση και ιδιαίτερα το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, τη Blue Star Ferries για τη συμβολή της στη μεταφορά, τη Dodekanisos Seaways και τον κ. Σπανό για τη μεταφορά των ροδάκινων στην Τήλο, την προσφορά του κλαρκ από τον κ. Στυλιανού Κωνσταντίνο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στο να επιτευχθεί ομαλά η όλη διαδικασία».

« Ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες, προκειμένου να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες τις παρούσας κρίσης, και θα είναι πάντοτε αρωγός σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας».


Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: