Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019
   
Text Size

5 Χρόνια Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - Πέντε μοναδικές εκδηλώσεις!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο κλείνει φέτος τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Με την ευκαιρία αυτής της ιδιαίτερης επετείου και τους εορτασμούς της Ημέρας της Ευρώπης (στις 5 και 9 Μαΐου) διοργανώνει πέντε μοναδικές εκδηλώσεις.

«Ευρώπη: 70 Χρόνια Ειρήνης» | 5 Μαΐου 2015 | Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου* @19:30


Κεντρικός ομιλητής, ο Richard Stock, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Robert Schuman (Centre européen Robert Schuman - Maison de l'Europe de Scy-Chazelles) στο Metz - Scy-Chazelles της Γαλλίας, διεθνής ομιλητής σε Ευρωπαϊκά Θέματα και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση (European Network for Education and Training - EUNET)

Ο κος Stock, θα μιλήσει για την Ευρωπαϊκή Ιδέα, τις κοινές καταβολές και παραδόσεις που συνδιαμόρφωσαν το σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα, θα ανατρέξει ιστορικά τον 20ο αιώνα για να καταλήξει στις σημερινές προκλήσεις στην Ευρώπη και τη γειτονιά της, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά, με μετάφραση στα ελληνικά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Δείτε περισσότερα


Σεμινάριο Master Class: "Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα της Ε.Ε." | 6 Μαΐου 2015 | Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου* @18:00

Ο Thomas Heckeberg, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση (European Network for Education and Training - EUNET), θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ένα τρίωρο εντατικό σεμινάριο Master Class με θέμα "Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα της Ε.Ε.".

Το σεμινάριο θα καλύψει θέματα, όπως:

- Βασικές αρχές για τον σχεδιασμό υποβολής ενός προγράμματος στην Ε.Ε.
- Οι διάφοροι τρόποι και πηγές χρηματοδότησης από την Ε.Ε.
- Διαφορές μεταξύ συγκεντρωτικών και αποκεντρωμένων δράσεων και οι συνέπειές τους
- Γιατί απορρίπτονται αιτήσεις
- Οικονομική διαχείριση σε προγράμματα με διεθνείς εταίρους

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μέλη, στελέχη και διοικήσεις συλλόγων, ΜΚΟ, φορέων, σχολείων, ΑΜΚΕ, ΚοινΣΕπ, ανεπίσημων ομάδων που επιθυμούν να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα για υλοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού, ακαδημαϊκού, πολιτιστικού χαρακτήρα, ενίσχυση της λειτουργίας τους κ.ο.κ. όπως διεθνείς ανταλλαγές, δράσεις για νέους, υλοποιήσεις δια βίου μάθησης.

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά και δεν θα υπάρχει μετάφραση.

Κόστος συμμετοχής: 10,00€ ανά άτομο. Δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Ηλεκτρονικές εγγραφές στο www.houseofeurope-rhodes.eu. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.


Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 15 χρόνια προσπάθειας για μία Ενωμένη Ευρώπη | 7 Μαΐου 2015 | Δημοτικό Θέατρο Ρόδου @19:00

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, θυμόμαστε τις πρώτες ημέρες του Σπιτιού, αναπολούμε τις μοναδικές στιγμές, τις διακρίσεις και τις επιτυχίες του! Προσκεκλημένοι φορείς αλλά και θεματικοί ομιλητές που θα μιλήσουν για το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τη διαχρονική συνεισφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Παράλληλα, θα τιμηθούν οι πρώην Πρόεδροι του Σπιτιού, η κ. Μαριλένα Σωκιανού και η κ. Άννα Χαρίτου, και θα ανακηρυχθούν Επίτιμοι Πρόεδροι του Σπιτιού. Δείτε περισσότερα.


«Μαθαίνουμε για την Ευρώπη, παίζοντας» | 8 Μαΐου 2015 | Playcafe (Ίωνος Δραγούμη 21, Ρόδος) @20:00

Μια εναλλακτική βραδιά, στον φιλόξενο χώρο του πιο παιχνιδιάρικου καφέ της πόλης. Μαθαίνουμε για την Ευρώπη, παίζοντας!


Οι (Σ)υνθήκες που διαμόρφωσαν την Ευρώπη | 9 Μαΐου 2015 | Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου* @ 11:00

Στις 9 Μαΐου συζητάμε για τις Συνθήκες που διαμόρφωσαν την Ευρώπη που ξέρουμε, από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1949 και την Διακήρυξη του Robert Schuman μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κοινή Αγορά και την Νομισματική Ενοποίηση, αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώνουν την Ευρώπη του αύριο. Ομιλητές ο Δρ. Γιώργος Μαρής και η δικηγόρος Νινέττα Κατσιμπρή. Δείτε περισσότερα.


Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου «Εμμανουήλ Χριστ. Σταματίου και Μαρίας Χριστοφ. Σταματίου» (Γρ. Λαμπράκη & Αμερικής, 1ος όροφος) και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: