Κυριακή, 24 Μάρτιος, 2019
   
Text Size

Συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρόμιων του Νοτίου Αιγαίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (16.06.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης διαμονής, κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιωδικών εγγράφων και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

v   Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο υπήκοοι Κονγκό, ηλικίας 29 και 47 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων αλλοδαπών ελβετικών και βέλγικων αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

v   Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19, 33 και 44 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας ισραηλινών και ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.

v   Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί  μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Σουηδίας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γαλλία.

Επιπλέον, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν ένας 58χρονος υπήκοος Πολωνίας ο οποίος προμήθευσε με κάρτα επιβίβασης και πλαστή ταυτότητα 20χρονο υπήκοο Συρίας προκειμένου να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Πολωνία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: