Σάββατο, 23 Νοέμβριος, 2019
   
Text Size

Συνελήφθησαν εννέα (9) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το τριήμερο (14, 15 & 16.08.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δέκα (10) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 19χρονος υπήκοος Τουρκίας, διακινητής μη νόμιμων αλλοδαπών

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο υπήκοοι Ιράν ηλικίας 19 και 34 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Ηνωμένου Βασιλείου και Φιλανδίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αγγλία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου τέσσερις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 19, 20, 22 και 27 ετών, γιατί μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων αρχών Ισπανίας, Ιταλίας και Δανίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 22 και 28 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων δελτίων ταυτότητας αρχών Ιταλίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 19χρονος υπήκοος Τουρκίας, γιατί όπως προέκυψε προμήθευσε με κάρτα επιβίβασης έναν 19χρονο υπήκοο Συρίας, έναντι αμοιβής, προκειμένου να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: