Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2019
   
Text Size

Χ.Κόκκινος:"Με συνεχείς κοινωνικούς αγώνες να παλέψουμε να επαναφέρουμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο που χάνουν τα νησιά μας από 1/10/2015"

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Από αύριο 1/10/2015, έξι (6) νησιά του Αιγαίου, πέντε (5) εξ' αυτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος), χάνουν το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο που υπήρχε στην περιοχή μας, τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.. Η ανακόλουθη, σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις κυβερνητική απόφαση, θα οξύνει την ύφεση στην περιοχή μας και θα δημιουργήσει νέο κύμα ακρίβειας που θα πλήξει κυρίως τα λαϊκά στρώματα. Η αύξηση της τιμής βασικών αγαθών, σε συνδυασμό με το πλήγμα που θα δεχθεί η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη, θα οδηγήσει τα νησιά μας στην υποβάθμιση και στην οπισθοδρόμηση.

Η «αψυχολόγητη» και τραυματική για την περιοχή μας απόφαση, δε θα αποφέρει περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για αντισταθμιστικά σ’ αυτήν την ενέργεια μέτρα ή για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στον αιγαιακό χώρο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, μέχρι το 2017 το μέτρο θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους, ακόμα και σε αυτά που έχουν μικρό αριθμό μόνιμων κατοίκων!

Η αντίδραση των κοινωνικών φορέων της περιοχής μας καταγράφηκε με μια σειρά από ανακοινώσεις, προϊόν κάποιων συσκέψεων. Δυστυχώς, αυτή η δημοκρατική «πίεση» δε στάθηκε ικανή να πείσει κυβέρνηση και δανειστές για το ανάλγητο και άδικο των αποφάσεών τους.

Μόνο με συνεχείς ενωτικούς κοινωνικούς αγώνες -μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος- μπορούμε να ελπίζουμε στην επιστροφή του ευεργετικού μέτρου των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και βασικό κίνητρο ανάτασης σ’ αυτούς που χρόνια τώρα «φυλούν Θερμοπύλες» γατζωμένοι στα βράχια του Αιγαίου.

Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τα αντανακλαστικά της Κοινωνίας αλλά και της Κυβέρνησης. Είναι γενναίο οι ηγέτες να αναγνωρίζουν το λάθος τους και να το διορθώνουν. Είναι κοινωνικό έγκλημα να εφαρμόζεις αντιλαϊκές πολιτικές, να δημαγωγείς και να επενδύεις πολιτικά στο λαϊκισμό και στο ψέμα...

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: