Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2019
   
Text Size

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου Επίσης, συνελήφθη και ένας 23χρονος διακινητής μη νόμιμων αλλοδαπών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Share

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο (03 και 04.10.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 23χρονος υπήκοος Πλαστίνης, διακινητής μη νόμιμων αλλοδαπών

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 22 και 43 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας παραποιημένων διαβατηρίων αρχών Ιταλίας και Ην. Βασιλείου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Ην. Βασίλειο.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 23χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, γιατί όπως προέκυψε διευκόλυνε-καθοδηγούσε μια 27χρονη υπήκοο Ιράκ και μια 20χρονη υπήκοο Συρίας προκειμένου να επιβιβαστούν σε διεθνή πτήση με προορισμό τη Γερμανία, κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστών διαβατηρίων.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί μετέβη διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένου διαβατηρίου ιταλικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Δανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Share

 

FACEBOOK

TWITTER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Για το Site μας μάθατε από: